Zorgwijzer diabets type 1

Welke zorg mag je verwachten als je diabetes hebt? Dat lezen patiënten in de Zorgwijzers van Diabetesvereniging Nederland (DVN). Een Zorgwijzer is de patiëntenvertaling van de Zorgstandaard, waarin de afspraken zijn opgenomen over goede diabeteszorg. Nieuw is de Zorgwijzer voor volwassenen met diabetes type 1. De Zorgwijzer legt uit wie de zorgverleners zijn en welke zorg de patiënt van wie mogen verwachten. Ook alle controles die bij de behandeling horen, komen aan bod. Als zorgverlener kunt u de Zorgwijzer meegeven aan patiënten, de Zorgwijzers zijn echt bedoeld om in de praktijk te gebruiken.

De Zorgwijzer is als download beschikbaar via www.dvn.nl/zorgwijzers en viawww.diabetesfederatie.nl. Naast deze nieuwe Zorgwijzer bestaat er ook de Zorgwijzers voor volwassenen met diabetes type 2, en de Zorgwijzer voor jongeren met diabetes en een Zorgwijzer voor diabetes en zwangerschap.