Auteursarchief: admin

Ondernemersplein Veldhoven Noord

OP2013

Kom kennis met ons maken op:

Ondernemersplein Veldhoven noord

Waar: MFA Noord, Smelen 38 Veldhoven

Wanneer: 2 november van 13:30 tot 17:00

ONDERNEMERSPLEIN IN DE MFA

(MINI CONSUMENTEN- EN BEDRIJVENBEURS)

Meer dan 50 ondernemers uit Veldhoven Noord met o.a.

 
Vak- en portretfotografie, persoonlijkheidstrainingen,
kok aan huis en catering, makelaardij en bouwkundig
advies, advocatuur en schoonheidsverzorging,
bedrijfsfilms, diverse massages en reflexzonetherapie,
workshops over mediawijsheid, coaching en trainingen,
podotherapie en laser ontharing, multimedia en
reclame, ijs en chocolaterie.
 beeldende kunst en
meditatie, elektrotechniek en film, spiritualiteit en
ontwikkeling, taarten en kinderfeestjes, gewichtsbeheersing
en nagelstyling, visagie en gezondheidszorg, baby-
en kinderkamerverlichting, gastouderopvang en mondzorg,
timmer- en interieurwerken, acupunctuur en creatieve
cursussen, pedicure en paramedici, marketing en
promotie, stresscounseling, uitgifte en produceren
van software, vervaardigen van commercials,  
loopbaantrainingen en glas in lood, orthomoleculaire diëten,  
dansopleidingen en shiatsumassage,  allroundklussen,
diensverlening en gezondheidszorg, remedial teaching
en huiswerkbegeleiding, exclusieve woonaccessoires
en gebruikte kinderkleding, zwangerschapsyoga en
diagnostiek, coaching en advies in onderwijs en opvoeding
en nog veel meer!
 
Zaterdag 3 november van 13.30 tot 17.00 uur
MFA noord, de Smelen 38
 
GRATIS ENTREE
Interessant voor iedereen!
(een initiatief van wijkplatform Heikant/De Kelen en de Polders)

MS Zorg

Praktijk Nummer 1 is deelnemer aan MS-Zorg, welke zorgt voor optimale begeleiding in multidisciplinair verband. Door de extra scholing en ervaring krijgt u de best mogelijke zorg, van een enthousiast team van mensen. We staan voor u klaar!

Vakantiekilo’s

Wilt u weer gaan sporten na uw langverdiende vakantie? Is uw conditie verminderd of moeten er wat kilo’s af? Ik werk al een hele tijd samen met dietistenpraktijk de Greef. Wij kunnen samen een plan voor u schrijven. Fitter en gezonder: wie wil dat nou niet?

Bij Praktijk Nummer 1 kunt u instromen in een fitnessgroepje met een op maat gemaakt programma. Voor meer informatie: fitness of bel: 06-33 760 363

Hardloopanalyse

Sinds enkele maanden is de samenwerking tussen Praktijk Nummer 1 en podotherapie Marijke Imming nog tastbaarder geworden. Het is mogelijk om op Houtwal 1 uw hardlooppatroon te laten bekijken.

De podotherapeute kijkt daarin of er aanpassingen nodig zijn aan uw schoenen, en de fysiotherapie kijkt of het looppatroon aanpassing behoeft. Tevens wordt er gekeken of er extra oefeningen nodig zijn ter ondersteuning (denk aan kracht, lenigheid en stabiliteit). Eventuele blessures worden vanzelfsprekend behandeld.

Voor meer informatie bel: 06-33 760 363 of neem contact op met de podotherapeute040-2351368

5 Oktober Gezondheidsmarkt in Oerle

Op 5 oktober organiseert PARA-plus een gezondheidsmarkt in d’Ouw School in Oerle. Alle deelnemende disciplines van PARA-plus zullen zich presenteren, aangevuld met nog veel meer op het gebied van gezondheid. We houden u op de hoogte!

Roefelen in de praktijk…

Roefelen 2013 -1

Burgemeester op bezoek

Burgemeester op bezoek

Roefelen 2013 -2Op 15 juni jl is er weer geroefeld bij de praktijk. 4 Groepjes van elk 4 kinderen behandelden elkaars kuit in verband met een “voetbalblessure”. Ze masseerden en trainden er lustig op los, totdat de “topvoetballer” weer in topconditie was. Zelfs de burgemeester kwam nog even om het hoekje kijken. Al met al een geslaagde dag die voor herhaling vatbaar is. Met dank aan alle enthousiaste kinderen!

Wereld Diabetes Dag

Wereld Diabetes Dag | Diabetesvereniging Nederland.

Wereld Diabetes Dag

Op 14 november is het Wereld Diabetes Dag (WDD): de belangrijkste wereldwijde bewustwordingcampagne voor diabetes.Tijdens Wereld Diabetes Dag vragen ruim 200 lidorganisaties van de IDF aandacht en begrip voor diabetes. DVN is één van deze organisaties. Onze aandacht gaat dit jaar uit naar het thema ‘Volhouden’.

De Telegraaf geeft op 14 november een diabetesspecial uit. Lees hier het dubbelinterview met de directeuren van DVN en het Diabetes Fonds.

Hier vindt u een actueel overzicht van DVN-activiteiten rond Wereld Diabetes Dag.

Zorgwijzer diabets type 1

Welke zorg mag je verwachten als je diabetes hebt? Dat lezen patiënten in de Zorgwijzers van Diabetesvereniging Nederland (DVN). Een Zorgwijzer is de patiëntenvertaling van de Zorgstandaard, waarin de afspraken zijn opgenomen over goede diabeteszorg. Nieuw is de Zorgwijzer voor volwassenen met diabetes type 1. De Zorgwijzer legt uit wie de zorgverleners zijn en welke zorg de patiënt van wie mogen verwachten. Ook alle controles die bij de behandeling horen, komen aan bod. Als zorgverlener kunt u de Zorgwijzer meegeven aan patiënten, de Zorgwijzers zijn echt bedoeld om in de praktijk te gebruiken.

De Zorgwijzer is als download beschikbaar via www.dvn.nl/zorgwijzers en viawww.diabetesfederatie.nl. Naast deze nieuwe Zorgwijzer bestaat er ook de Zorgwijzers voor volwassenen met diabetes type 2, en de Zorgwijzer voor jongeren met diabetes en een Zorgwijzer voor diabetes en zwangerschap.

Veranderingen in de zorg voor 2013

Met Prinsjesdag maakte het kabinet de wijzigingen bekend voor het basispakket en de eigen betalingen voor het komende jaar. We hebben de belangrijkste wijzigingen voor u op een rij gezet.

Verhoging eigen risico

Het eigen risico gaat in 2013 van € 220 naar € 350. Dit betekent dat u de eerste € 350 aan zorgkosten zelf moet betalen. Hierbij geldt een uitzondering voor de kosten van huisartsenzorg, kraamzorg en verloskunde. Deze zorgkosten vallen niet onder het eigen risico. Fysiotherapie valt voor de Chronische aandoeningen ook onder het verhoogde eigen risico.

Hogere zorgtoeslag voor lage inkomens

Heeft u een laag inkomen? Dan krijgt u compensatie voor de verhoging van het eigen risico. U heeft dan recht op een hogere zorgtoeslag. Huishoudens met een inkomen tot en met het wettelijk minimumloon krijgen de verhoging helemaal terug. Huishoudens met een inkomen boven het wettelijk minimumloon ontvangen minder zorgtoeslag en dus minder compensatie.

Wijzigingen in het basis pakket

 • Rollators niet meer in de basisverzekering. Eenvoudige loophulpmiddelen, zoals de rollator, wandelstok, looprek en krukken verdwijnen uit de basisverzekering.
 • Dieetadvies terug in de basisverzekering. Vanaf 1 januari 2013 wordt 3 uur dieetadvies per jaar vergoed.
 • Stoppen met roken programma terug in basisverzekering. Per 1 januari 2013 worden de kosten voor het stoppen met roken programma weer vergoed. Het gaat daarbij om de kosten voor de begeleiding (door bijvoorbeeld de huisarts) en de kosten voor farmacologische ondersteuning (bijvoorbeeld nicotinepleisters) zoals in het stoppen met roken programma omgeschreven.
 • Nieuwe regels bij IVF-behandelingen. De vergoeding van IVF-behandelingen verandert. De hoofdregel is dat er recht op vergoeding bestaat voor in totaal 3 IVF behandelingen, waarbij:
  • tot 38 jaar alleen recht op vergoeding bestaat bij terugplaatsing van 1 embryo bij de eerste twee IVF-pogingen en bij de 3e poging 1 of 2 embryo’s;
  • van 38 jaar tot 43 jaar alleen recht op vergoeding bestaat bij terugplaatsing van 1 of 2 embryo’s bij alle 3 de pogingen;
  • Vanaf 43 jaar geen recht op vergoeding meer is voor IVF-pogingen of andere vruchtbaarheidgerelateerde zorg
 • Fluoridebehandeling voor kinderen jonger dan 6 jaar Voor fluoridebehandelingen was er tot nu toe sprake van een leeftijdsgrens van 6 jaar. Vanaf 1 januari 2013 komt deze leeftijdgrens te vervallen. Vanaf 2013 krijgen kinderen onder de 6 jaar, die ‘blijvende’ tanden en kiezen krijgen de fluoridebehandeling vergoed.
 • Geriatrische revalidatiezorg en tijdelijke uitleen verpleegartikelen onderdeel van ZVW Geriatrische revalidatiezorg richt zich op ouderen die in het ziekenhuis een behandeling hebben ondergaan. Het doel is om deze ouderen te helpen bij de terugeer naar de thuissituatie. Deze zorg wordt overgeheveld uit de AWBZ en maakt met ingang van 2013 onderdeel uit van het basispakket. Ook de tijdelijke uitleen van verpleegartikelen valt met ingang van 2013 onder de ZVW in plaats van de AWBZ.

Wijzigingen in uw eigen bijdrage

 • Andere vergoeding voor gehoortoestellen. Vanaf 2013 komt er een eigen bijdrage van 25% bij de aanschaf van gehoortoestellen. Omdat zorgverzekeraars meer mogelijkheden krijgen om gehoortoestellen scherp in te kopen, verwacht de minister van VWS dat deze eigen bijdrage lager zal uitvallen dan de bijbetaling in de huidige situatie, die doorgaans tussen de € 500 en € 1.500 uitkomt.

Mogelijk nog wijzigingen

Eind oktober, begin november behandelt de Tweede Kamer de begroting van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Het is mogelijk dat een nieuw kabinet nog met nieuwe voorstellen komt. Dat hangt af van de snelheid van het formatieproces. Ook de Kamer kan bij de begrotingsbehandeling nog wijzigingen aanbrengen.

bron: Rabobank Link